OERRR Paddenstoelensafari op De Sprengenberg

Datum: 
zondag 13 oktober 2019 - 14:00 tot 15:30
Startplaats: 
Informatieschuur Erve De Pas Molenweg 2 7448 RE Haarle (Hellendoorn)

Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten.
Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze activiteit duurt 1,5 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Met de boswachter op zoek naar paddenstoelen
Hoe herken je paddenstoelen, hoe ruikt een stinkzwam en waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Wandel mee met de boswachter over de kleurrijke Sprengenberg. Verwonder je over de vele paddenstoelen, struin door de afgevallen bladeren en knabbel tussendoor op een beukennootje. Misschien zie je wel een eekhoorn die ze aan het verzamelen is.

Tip: neem een klein spiegeltje mee. Daarmee kun je heel goed de onderkant van een paddenstoel bekijken!

Organisatie: 
Natuurmonumenten
Kosten: 
Volwassen Normaal € 7,00 Ledenprijs € 4,00 Kinderen Normaal € 7,00 Ledenprijs € 4,00
Opmerkingen: 
Handig om te weten: Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Koop dus van tevoren online een kaartje. Geschikt voor kinderen van 6 - 12 jaar, alleen onder begeleiding van een volwassene. Trek stevige schoenen of laarzen aan en neem evtueel regenkleding mee. Dit is geen activiteit voor volwassenen, daarom bij voorkeur 1 begeleider per kind(eren). Deze activiteit is niet geschikt als kinderfeestje. Kijk voor kinderfeestjes bij Natuurmonumenten hier. Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur. LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.
Extra informatie: